‘Svi me pitaju kako mirišem ovako lepo bez parfema’ Tajna je samo ovaj 1 sastojak iz kuhinje

Kako mirišem divno bez parfema: potreban je samo 1 sastojak iz kuhinje!

Tajna je sastojak koji miriše prelepo i često se nalazi u parfemima, posebno u osnovnim notama, a zapravo svakodnevni kulinarski dodatak, najčešće korišćen u pravljenju slatkiša.

Influenserka Elizabet Monahan podelila je fantastičan trik za prelep miris koji ne potiče iz parfimerije. Ova 22-godišnjakinja je osmislila svoj jedinstveni slatki miris koji odiše toplinom – tajna je u ekstraktu vanile, popularnom ne samo u svetu slatkiša.

Naime, Elizabet nanosi ekstrakt vanile na zglobove, lagano ga utrlja i na taj način kreira miris sličan parfemu.

Iako se ekstrakti vanile prodaju kao kulinarski sastojci, ona ih koristi kao miris za telo.

Vanila je vekovima cenjena zbog svog bogatog, umirujućeg mirisa. Ona budi osećaj topline, nostalgije i udobnosti – setimo se samo bakinih kolača i detinjstva.

Za razliku od komercijalnih parfema prepunih sintetičkih hemikalija, ekstrakt vanile pruža prirodniju i blažu opciju za one koji vode računa o tome šta nanose na svoju kožu.

Influenserka takođe predlaže pravljenje spreja – pomešajte malo ekstrakta vanile sa vodom i stavite u bočicu sa raspršivačem.

Za jači miris, možete prilagoditi odnos, koristeći više ekstrakta vanile po želji.

Najbolje je naneti ga na pulsne tačke, poput zglobova, vrata, iza ušiju, pa čak i iza kolena.

Ovi topli delovi tela pomažu da se miris efikasnije širi, jer sa njih lakše isparava. Ovo stvara suptilan i primamljiv miris tokom celog dana. Elizabet nanosi sprej na zglobove i tako uživa u svom mirisu – svi mogu da ga osete, a ljudi je često pitaju koji parfem koristi.

(24sata.hr)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.