U trendu

Svi pravimo ovu grešku kada peremo veš, pa postaje leglo mikroba: Samo ovako će on zasigurno biti čist

Postoje brojni trikovi za veš mašine, najviše kada je u pitanju održavanje i njeno čišćenje, ali možda niste znali šta se dešava ukoliko veš ostavite nakon pranja da stoji unutra duže od pola sata.

Bakterije su svuda oko nas, pa čak i na tek opranom vešu, nemoguće je pobeći od mikroorganizama, ali je moguće smanjiti ih i obići u nekoj meri. Nikako ne bi trebalo da ostavljate opran veš po nekoliko sati u mašini jer on tad postane pravo leglo mikroba.

,,Jedan od najvažnijih delova održavanja čistoće i urednosti u domaćinstvu je redovno pranje odeće. Međutim, mokra odeća ostavljena u mašini izaziva bujanje klica bakterija“, rekao je Teri Fišer za magazin Miror.

Nedavno istraživanje je pokazalo da se više od 340 vrsta bakterija nalazi na 30 predmeta koji se svakodnevno koriste u domaćinstvima. Naravno, nisu sve bakterije štetne za zdravlje, ali neke od njih mogu izazvati salmonelu.

Sitni detalji kao što je sušenje veša su jako bitni, a s obzirom da na to možemo uticati, nema razloga da rizikujemo, iako znamo da je nemoguće u potpunosti se zaštiti od bakterija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar