U trendu

Svi su mislili da ima nove tepihe: Zapravo je tajna u sredstvu koje za 5 minuta uklanja sve vrste fleka

Možda ste prosuli kafu, vino ili drugu tečnost po tepihu. Vaši su ga ljubimci možda zamenili s WC-om. A možda su se na njemu pojavile mrlje čije poreklo ne možete ni objasniti. U svakom slučaju, želite da ih se rešite.

Šta sad? Pozvati stručnjaka kom ćete morati platiti put, rad i materijal? Kupiti skupa sredstva za čišćenje tepiha? Ili se posavetovati sa sobom?

Pokušajte s amonijakom

Možda znate da se može koristiti za čišćenje podnih pločica, ali niste mislili da se može suočiti sa flekama na tepihu. Osim toga, vrlo je jeftin u upoređenju sa prethodnim opcijama.

Njegova druga neosporna prednost je što neutrališe neprijatan miris koji su možda vaši životinjski prijatelji ostavili na tepihu.

Amonijak, voda i maramice

Zato, ako želite čistiti tepihe amonijakom, prvo ga morate razrediti. 1 čajna kašičica amonijaka dovoljna je za šoljicu tople vode. Sipajte tečnost u bočicu s raspršivačem i poprskajte fleku. Pričekajte nekoliko minuta da se upije u vlakna. Zatim uzmite čisti beli papir ili platnene salvete i pokupite tečnost.

Ako vaš tepih ima više fleka, prvo ga dobro usisajte. Pomešajte šoljicu amonijaka u 2 litre vode i počnite ribati mrlju isceđenim sunđerom. Radite polako od rubova prema sredini. Zatim ostavite tepih da se temeljno osuši.

Ako je fleka i dalje vidljiva nakon sušenja, ponovite celi postupak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.