U trendu

Tajna koju vam majstori neće otkriti: Dva sastojka od 200 dinara uspešno čiste odvode

Ovo je najlakši način da očistite odvod tuša bez sredstva za čišćenje odvoda..

Kada ribate kupatilo, odvod tuša lako je zaboraviti, a može da izazove velike probleme ukoliko se temeljno ne očisti.

Ovaj savet osigurava da ne morate da se mučite s kupovinom skupih deterdženata ili beskonačnim ribanjem ako naiđete na odvod tuša koji je prekriven tvrdokornom prljavštinom i kamencom.

Ako ne čistite kupatilo, odvod postaje izvor svih vrsta problema, poput začepljenja ili ispuštanja neprijatnog mirisa. Mnogi problemi mogu se rešiti ovom jednostavnom metodom čišćenja, prenosi Najžena.

Biće vam potrebni samo jednostavni kućni predmeti koje verovatno već imate u ostavi!

Potrebno vam je:

– 100 ml sirćeta

– 50 g sode bikarbone

– vruća voda

Priprema

Prvo uzmite kuhinjsku vagu i izmerite sastojke u posebne posude, pre mešanja. Ako nemate vagu, nema problema – pokušajte samo da odnos sode bikarbone i sirćeta bude 1:2! Sada sipajte sastojke, malo promešajte i izlijte u odvod.

Smesa će početi da peni zbog reakcije između alkalne sode bikarbone i kiselog sirćeta – to je ono što pomaže da se rešite svih vrsta prljavštine na teško dostupnim mestima, kao što je odvod tuša. Nakon što ga nanesete, ostavite da odstoji oko 2 sata, a zatim isperite toplom vodom. Ovi jeftini prirodni sastojci koje je lako pronaći najbolji su alati za čišćenje koje imate. Potpuno su bezopasni, za razliku od jakih hemikalija u komercijalnim proizvodima za čišćenje, a ovu metodu možete koristiti koliko god želite!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar