Tajna najlepših i bujnih orhideja je u „potapanju“, obavezno probajte!

Orhideje su omiljene sobne biljke. Zahtevne su, ali kada jednom „uđete u štos“ po pitanju njihove nege, uživaćete u ovom prelepom cveću. Baš zbog toga i delimo sa vama savete koji će da vam olakšaju brigu o ovoj kraljici kućnog cveća.

Ako ste ljubitelji orhideja, onda bi trebalo da znate ovaj trik.

Naime, Dejan Dragićević, kojeg prati preko 60 hiljada ljudi putem TikTok-a @plantagenije, rado deli korisne savete zbog kojih će vaše sobno cveće da bude kao iz najlepše bajke.

A evo šta kaže o negovanju orhideja:

„Znate li da se orhideje ne polivaju već se potapaju u vodu? Ova tehnika zalivanja posebno je korisna za orhideje koje vole vlažnu sredinu, poput phalaenopsis ili vanda orhideja. Potapanje orhideja u vodu je prirodan način za zalivanje orhideja koji može pomoći u održavanju zdravlja i lepote biljke, a to se postiže osiguravanjem optimalne hidratacije korenja bez rizika od prekomernog zalivanja“, napisao je Dejan u opisu svog videa u kom možete detaljno da pogledate kako on to radi.

Pogledajte i kako to izgleda u praksi:

@plantagenije

Znate li da se orhideje ne polivaju već se potapaju u vodu? Ova tehnika zalivanja posebno je korisna za orhideje koje vole vlažnu sredinu, poput #phalaenopsis ili #vanda orhideja. Potapanje #orhideja u vodu je prirodan način za zalivanje orhideja koji može pomoći u održavanju zdravlja i lepote biljke, a to se postiže osiguravanjem optimalne hidratacije korenja bez rizika od prekomernog zalivanja.#orchids #orchidscare #fyp #fypシ #balkantiktok #balkanfyp #viral #viro #plantagenije #planttiktok

♬ Knowledge – Vin Music

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.