U trendu

Tajna vrhunskih cvećara: Moćan domaći rastvor od 3 sastojka koji će oporaviti vaše biljke za jedan dan

Sobne biljke su krenule da vam venu? Ne očajavajte, uz pomoć ovog rastvora možete ih oživeti

Vrhunski cvećari otkrili su recept za rastvor koji će oporaviti vaše biljke i u rekordnom roku ih vratiti u život.

Sastojci:

  • kora od 1 banane
  • 1 kašika mlevene kafe
  • ljuska od jednog jajeta
  • 300 ml vode

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i zajedno ih izmiksajte. Ovim rastvorom zalijte vaše uvele biljke i rezultat će biti vidljiv već sledećeg dana.

Rastvor možete da sipate i u saksiju sa zdravim kućnim ljepoticama i one će postati još bujnije i zelenije. Ukoliko želite da vaše cveće uvek izgleda zdravo i zadivljujuće postupak ponavljajte povremeno, piše Alo.rs.

Kako ovi sastojci deluju na biljke?

Banane imaju kalijum, fosfor i kalcijum, pa baš iz tog razloga imaju pozitivan efekat na biljke. Ovi hranjivi minerali izuzetno pogoduju biljkama u procesu oporavka. Fosfor u banani takođe pomaže u dobrom rastu korena i novih izdanaka.

Ljuske sadrže preko 30% kalcijuma. Približno svaka ljuska daje oko 4 miligrama kalcijuma. Pored kalcijuma sadrže i magnezijum, fosfor, kalijum i natrijum i oko 5% organske materije koja je od velikog značaja za kvalitet zemljišta.

Organska materija nalazi se u opni koja ostaje na ljusci u obliku proteina i značajan je izvor azota. Ukoliko ne perete ljuske od jaja, sadržaj organske materije može biti i veći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar