U trendu

Tepih očistite kao od šale uz pomoć sastojaka koje već imate u kuhinji

Čišćenje tepiha može biti veoma naporno, jer je potrebno da ih iznesete napolje, operete, sušite, a većina nas koristi dosta hemikalija koje nisu baš dobre za zdravlje nas i naše porodice.

Ovde ćemo vam pokazati veoma koristan način da uspešno i lako očistite svoje tepihe. Uz pomoć ovog trika, vaš tepih će izgledati novije i vratićete mu prvobitni sjaj.

Potrebno je prvo da usisate tepih, pa na pamučnu krpu nanesete sirće, a zatim dobro obrišite tepih. Uzmite drugu krpu, malo je navlažite i nanesite sodu bikarbonu, pa njome takođe obrišite tepih.

Ostavite da odstoji oko 20 minuta, a zatim ponovo usisajte. Primetićete poboljšanje jer su soda bikarbona i sirće veoma efikasni.

Dobre su za čišćenje raznih tvrdokornih mrlja na kuhinjskim površinama, kupatilima itd. Soda bikarbona može biti korisna i kada želite da uklonite mrlje sa odeće, prenosi megagiga.

Sirće vam može pomoći da uspešno uklonite kamenac u kupatilu. Vidite, hemikalije nisu uvek potrebne. Ovi prirodni sastojci su mnogo efikasniji od njih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar