U trendu

Teško da bi se ko setio: Proizvod od 300 dinara sipajte u začepljeni odvod i rešićete problem

Većina odvoda začepi se usled jestivog ulja i masnoće, ali u kupatilu su često vlasi te koje uzrokuju začepljenje Ostaci sapuna takođe mogu da uzrokuju blokadu, koju treba otkloniti čim se uoči. Postoji niz različitih načina za ciljano uklanjanje začepljenja, a najdelotvornije je uz pomoć kreme za depilaciju.

Jeftina depilaciona krema za uklanjanje dlačica čini čuda! Stavite veću količinu u odvod, ulijte vruću vodu i ostavite 15 minuta pre ispiranja. Otopiće sve dlake u cevima.

Obično krema za uklanjanje dlaka je nagriza, razgrađuje je i otapa. Međutim, ako postoji velika količina dlaka, ovaj trik možda neće uspeti, pa biste trebalo da potražite drugu metodu, uključujući belog sirće i kristale sode.

Kristale sode ostavite u odvodu preko noći sa sirćetom i zatim ih prelijte kipućom vodom. Redovno uklanjanje dlaka iz odvoda može da pomogne u sprečavanju nakupljanja.

Ako nijedna od spomenutih metoda ne pomogne, pokušajte sami da očistite odvod. Najpre pronađite cev U profila, koja je prva ispod otvora za čep. Stavite kantu ispod i pažljivo odvrnite deo cevi, to je uobičajeno područje koje se često začepljuje.

Ako niste sigurni u to, angažujte stručnjaka kako biste izbegli moguću štetu. Naravno, ako vam ne deluju ovi trikovi, postoje još mnogi načini kako da otpušite odvod.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar