U trendu

Trava vam uporno niče između betona? Rešite problem lako uz kuhinjsku čaroliju

Leto je vreme kada su biljke u najjačem cvatu i rastu, ali to se odnosi i na korov koji čest zna da nikne na betonskim površinama u dvorištu. Međutim, isto kao što naše gajene biljke bujaju na mestima na kojima su posađene, tako se i na neželjenim mestima pojavljuju neželjeni korovi, koji čine da dvorište izgleda zapušteno.

Postoje različiti hemijski preparati kojima može da se reši ovaj problem, ali ne bi bilo loše da znate koji domaći preparati mogu da vam pomognu u uklanjanju dosadne trave.

Pre upotrebe bilo kod preparata, potrebno je da donekle skratite korov koji je iznikao iz betona ili između dekorativnih pločica u vašem dvorištu.

Sirće

Potrebno je da zalijete korov manjim količinama alkoholnog sirćeta, kako ono ne bi dospelo u kontakt sa gajenim biljkama. Ponavljajte ovaj postupak nekoliko dana zaredom i vremenom će korov početi da se suši.

So

So možete posuti direktno na korov, a možete napraviti i rastvor u razmeri 3 prema 1 (tri merice vode na jednu mericu soli). So prodire duboko u zemlju i na mestu na koje je prospete, neće više nicati nikakvo bilje.

Prašak za pecivo

Pre upotrebe praška za pecivo, natopite zemlju oko neželjene biljke. Nakon toga, sipajte prašak u debelom sloju. Ovu meru možete da koristite i pre nego što korov iznikne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar