U trendu

Treba vam samo 1 sastojak: Jednostavan trik pomoću kojeg će vaše suđe biti čistije nego ikad pre

Mašina za pranje sudova je odličan način da sebi uštedite vreme. Veoma je jednostavna za korišćenje: sve što treba da uradite, jeste da ubacite posuđe u nju, dodate tabletu i uključite program za pranje. Sigurno ste do sada koristili nekoliko različitih tableta za pranje posuđa u mašini kako bi vaše posuđe bilo što lepše oprano. Činjenica je da na tržištu postoji više različitih vrsta tableta za mašine za sudove.

Ono što je svim tabletama zajedničko, jeste da one znaju ostaviti talog na posuđu koji se najviše primećuje na staklenim posudama. Upravo zbog toga ste ponekad primorani da nakon pranja sudova, ponovo ih glancate kako biste postigli sjaj. Međutim, i za to postoji rešenje, a ono je prilično jednostavno.

Sledeći put kada budete punili mašinu za pranje sudova, na gornji deo postavite jednu krišku limuna. To ne mora da bude svež limun, možete iskoristiti i onaj koji vam je stajao nekoliko dana. Isecite limun na pola i jednu krišu stavite u mašinu za pranje sudova.

Još bolja opcija je da krišku limuna stavite u pretinac za kašike jer ćete na taj način izbeći njihovo kretanje po mašini. Možete ga ostaviti i na gornjoj polici, samo je potrebno da ga pričvrstite između žica. Nakon toga, suđe perite kao i obično tako što ćete uključiti uobičajeni program pranja. Takođe, sigurnosti radi, pokušajte da ne stavljate deo limuna gde ima semenki.

Kad mašina završi svoj program, pri otvaranju vrata od mašine osetićete miris limuna, a na vašem staklenom posuđu neće biti taloga i suđe će biti čistije nego ikada pre. Pomoću ovog trika više nećete morati bespotrebno da trošite svoje vreme na dodatno brisanje i glancanje vašeg posuđa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar