U trendu

Tri boje koje ne smete imati u spavaćoj sobi ako želite da se kvalitetno naspavate i odmorite

Dizajner enterijera iz SAD-a Feniks Grej otkrio je nedavno u video na Tik Toku koje tri boje za spavaću sobu treba izbegavati ako se želite da se dobro naspavate.

Profesionalni stručnjak za dizajn enterijera je izdvojio tri boje koje treba izbegavati pri uređenju spavaće sobe, upozoravajući da bi one mogle da utiču na kvalitetu sna.

@mrphoenixgrey

Colour has so my energy, so keep that in mind as it reflects in your space #colour #bedroomcolor #interiordesign #homehacks #designertips #toronto #designhack #homeimprovement

♬ ShowTime – Hip Hop Instrumental

Kada je reč o uređenju spavaće sobe, može biti primamljivo odabrati omiljenu boju i prekriti njome svaki zid. Međutim, treba pripaziti da odaberete shemu boja koja će vam pomoći da lakše utonete u san noću, jer ujutro želite da se probudite što je moguće odmorni i sveži.

– Boje imaju puno energije pa imajte na umu kako se to odražava u vašem prostoru – objašnjava.

Feniks savetuje da pod svaku cijenu izbjegnete crvenu boju u spavaćoj, jer je to opcija ‘visoke energije’.

– Zapaljive emocije aktiviraju um uz ovakvu boju i s njom se zapravo ne možete osećati prijatno, opustiti se i zaspati – kaže.

Dekorateri doma takođe su pozvani da izbegavaju svetlozelene nijanse, za koje Feniks kaže da nikada ne izgledaju tako lepo kao što mislite da hoće, naročito kada vladaju celom sobom.

Nudeći alternativu prijatniju za spavanje, dizajner je savetovao ‘raspoloženije’ nijanse.

– Ako volite zelenu boju, odlučite se za raspoloženiji ton za svoju sobu kako biste joj dali mnogo prijatniji izgled – dodao je Feniks, a prenosi 24sata.hr.

Dalje navodi žutu kao još jednu boju koja, uprkos tome što je često vrlo lepa, ne funkcioniše baš najbolje kada stvarate opuštajuće okruženje spavaće sobe.

– To je još jedna boja koja daje energiju i poslednja je stvar koju želite u svojoj spavaćoj sobi. Sjajna je za buđenje ujutro jer vam daje energiju i priprema vas za polazak, ali uveče kad idete u krevet, to je najmanje umirujuća boja za san.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.