U trendu

Tri boje koje nikako ne smeju da budu na vašim zidovima

Prilikom krečenja stana, najveći problem jeste odabir boja i nijansi za naš životni prostor. Ipak, mnogi ne znaju da iako se neke boje i nijanse čine lepima, zapravo ih u enterijeru nije dobro koristiti.

Crna boja

Iako se crnoj možda najčešće okrećete kada je reč o odjeći i obući to ne bi trebao biti vaš izbor kada se radi o enterijeru. Bojenje zidova u crno ili dodaci koji su isključivo crni može kući dati jako tamnu atmosferu. Imaćete dojam da je kuća slabo osvetljena, a činiće se i pomalo depresivna. Osim toga, mogli biste izgubiti i koncentraciju i motivaciju jer će crna boja vaše okruženje učiniti lenim ili zaglušujuće tihim.

Roze boja

Roze boja je tako lepa boja, pa se pitate zašto ne baš ta boja? Naime, kako roze spada u svetlije boje sa vremenom se može činiti uprljana. Prljavština i mrlje jako se vide na ovoj nijansi i ona iziskuje puno brige. Ako imate roze zidove oni će izgubiti sjaj nakon nekoliko meseci i brzo ćete ih morati osvežiti ili bojiti u neku drugu nijansu. Osim toga, teško je i pogoditi tačnu nijansu koja će vam se sviđati na zidovima.

Tamno zelena boja

Još jedna loša boja za enterijer je tamno zelena. Iako se ne usuđuje puno ljudi da koristi ovu boju, postoje neki koji će joj dati šansu. Poštedite se te greške jer ova nijansa će prostor ispuniti melanholijom i tugom. Ipak, ova nijansa dobra je ako se radi tek o nekoliko detalja, nekim dekoracijama ili jastučiću. Treba voditi računa o tome da ove boje bude minimalno i da se dobro uklopi sa ostatkom boja u enterijeru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.