U trendu

Tri glavna razloga zašto vam u stanu nikad nije dovoljno toplo iako radi grejanje

U zimskom periodu, kada su niske temperature, važno je obratiti pažnju na nekoliko stvari kako toplota ne bi naprasno napustila vaš dom.

Tri su glavna razloga zašto se vaš dom ne zagreva maksimalno, a kako to popraviti, pročitajte u nastavku.

1. Nameštaj je preblizu radijatora

Stručnjak za enterijere Voren Kinlok iz Bathroom Deal-a kaže da je jedan od glavnih uzroka gubitka toplote nameštaj postavljen preblizu radijatora. Takav raspored nameštaja može ometati efikasnost vašeg sistema grejanja.

„Nameštaj deluje kao barijera, sprečavajući topao vazduh da slobodno cirkuliše po prostoriji. Da biste optimizovali protok toplote, uverite se da ima dovoljno prostora između radijatora i nameštaja“, savetuje Kinloch.

2. Promaja

Ako vrata i prozori nisu dobro zatvoreni i postoji promaja, hladan vazduh koji prolazi sigurno je odgovoran za deo toplote koju gubite, prenosi ekpress.uk. Međutim, to je problem koji možete sami rešiti hidroizolacijom ili zaptivanje postojećih praznina u blizini prozora i vrata.

Ako tražite dugoročno rešenje, razmislite o zameni starih prozora i vrata.

3. Pogrešna podešavanja termostata

Kinlok navodi da pogrešno konfigurisana podešavanja termostata mogu biti odgovorna za hladan dom. On je upozorio da mnogi vlasnici kuća nesvesno pogrešno postavljaju termostate, što može dovesti do „neadekvatnog grejanja“.

„Uvek treba da proverite da li je vaš termostat ispravno programiran i razmislite o ulaganju u pametni termostat za precizniju kontrolu temperature“, savetovao je on, a prenosi Poslovni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar