U trendu

Tri magične biljke: Ako ih postavite na ovo mesto, privući ćete mir, napredak i stabilnost u dom

Poznato je da su biljke veoma korisne kada se drže u zatvorenom prostoru, jer predstavljaju prirodne filtere za vazduh. Prema feng šui verovanjima, biljke su korisne i na druge načine

Mnoge kućne biljke pospešuju protok pozitivne či energije, a njihovo postavljanje na određena mesta može da donese više ravnoteže i harmonije. U sistemu pet prirodnih elemenata biljke se vezuju za element drveta, koji predstavlja rast, napredak i stabilnost.

Ulazna vrata u feng šuiju takođe zauzimaju važno mesto. To je glavno mesto kroz koje prolazi sva pozitivna i negativna energija koja ulazi u vaš dom. Ulazna vrata takođe predstavljaju vaše lice prema svetu.

Kada se iskombinuju značaj ulaznih vrata i energija biljaka na pravi način, svom domu, prema verovanju, obezbeđujete mir, stabilnost i napredak.

Veruje se da su za držanje kod ulaznih vrata najpogodnije biljke sa zaobljenim listovima, a kako pozitivnu energiju donose samo zdrave biljke, važno je da ona koju postavljate bude naviknuta na prirodne uslove tog prostora.

Potos (Zlatna puzavica)

Potos je idealna biljka za početnike i one koji su neiskusni u gajenju cveća. Ima lepe stabljike i lako se uklapa u svaki enterijer, što je prema feng šuiju takođe važno. Veruje se da može da privuče i novac.

Monstera

Monstera ima prelepe srcolike listove, pa su idealno sredstvo za prizivanje ljubaznosti i ljubavi u kuću. Mada, u nekim kulturama ima suprotno značenje.

Areka palma

Osim što je idealna dekoracija u velikim hodnicima, areka palma je i savršen čistač vazduha u zatvorenom prostoru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar