U trendu

Tri magične radnje i vaš stan će izgledati skuplji i raskošniji, i bez dizajnera

Sigurno se pitate kako nečiji dom izgleda skupo i tako otmeno, a dobro znate da nije uložio velike novce u njegovo opremanje.

Verovatno i vi možete to postići bez angažovanja dizajnera interijera. Evo nekoliko saveta.

Urednost pre svega
Interijer treba biti životan, ali često se pod time misli i da je – nered dopušten. Nemoguće je da sve, naročito ako u prostoru živi porodica s manjom decom, bude na svome mestu. Isto tako morate biti svesni da je urednost korisna i u stvaranju utisak otmenosti.

Razbacane stvari, odeća, ostavljeni tanjiri na stolu, kutije i vrećice od hrane na trosedu ili stočiću, obuća po tepihu doista čine da dom izgleda jeftinije. Za početak, počnite spremati odmah stvari nakon upotrebe i dogovorite se s ukućanima da svako pospremi iza sebe.

Umerenost u bojama
Boje u dom unosimo s obzirom na prostorne zadatosti i aktuelne trendove, ali pre svega prema vlastitom ukusu. Neko voli eksperimentisati s bojama i kombinovati puno nijansi što je posve u redu. Ali, istovremeno, puno nijansi, naročito jarkih i različitih rezultuje dojmom ekscentričnosti, ali i kiča.

Ako želite veću dozu otmenosti i raskoši, budite oprezni s jarkim bojama i ne preterujte u broju nijansi. Neutralne boje su dobar odabir ako ne znate kako ih kombinovati, a ako vam je to monotono, dodajte neki akcent u istaknutijoj nijansi.

Raznolika rasveta
Ponekad nam se čini da je rasveta rešenje svakog problema, a ovde je to doista tačno. Ali ne bilo kakva… Pored osnovne, dojam raskoši ćete postići dodavanjem ambijentalne rasvete – zidnih, podnih ili stonih lampi, zatim led trakama koje ćete sakriti ispod kuhinjskih elemenata, spuštenog stropa, ispod police… Pritom kombinovovati i različite materijale rasvetnih tela, kao i oblik, prenosi avaz.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar