U trendu

Tri mesta u vašoj kuhinji skrivaju neprijatna iznenađenja – otkrivamo gde je najviše bakterija

Otkrivamo tri mesta u kuhinji gde se bakterije i prljavština najviše kriju, a jedno od njih često zanemarujemo prilikom čišćenja.

1. Sudopera

Iako je mesto gde operemo posuđe, sunđere i krpe, sudopera često postane leglo bakterija ako je ne očistimo redovno i temeljno. Ne samo da može biti neugodno zbog ostataka hrane, već može privući i bube. Čišćenje sudopere, sunđera i okolnog prostora svake večeri ključno je za održavanje higijene.

2. Frižider

Kapljice soka ili mrvica hrane koje se čine nevažnim mogu dovesti do neugodnih mirisa u frižideru ako se ne očiste na vreme. Redovno i temeljno čišćenje frižidera, uz mogućnost korišćenja trikova poput postavljanja role toalet-papira radi apsorpcije mirisa, održava svežinu unutar njega.

3. Površine između elemenata u kuhinji:

Često zaboravljamo da očistimo prostor između šporeta, frižidera i radne površine. Male količine hrane i prljavštine mogu se nakupiti na ovim mestima tokom vremena, stvarajući potencijalno opasno okruženje. Redovno čišćenje ovih površina osigurava da je prostor u kom pripremamo hranu siguran i higijenski čist.

Kakva su vaša iskustva u održavanju kuhinje?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar