U trendu

Trik iskusnih domaćica: Stavite jednu stvar u mašinu i veš će mirisati lepše i duže

Mirisna odeća i posteljina je krajni cilj svake prave domaćice. Ipak, ima i onih koje se na razne načine dovijaju i stalno iznalaze neke nove metode i trikove. Donosimo vam jednostavan trik koji će učiniti da vaša posteljina i odeća bude duže sveža, čak nekoliko dana.

Naime, domaćica iz Amerike po imenu Mada na društvenim mrežama redovno objavljuje trikove za čišćenje, a ovoga puta odlučila je da ženama širom sveta otkrije kako njena odeća i posteljina danima zadržavaju miris omekšivača.

Kako objašnjava, potrebna su tri sunđera za pranje posuđa, omiljeni omekšivač i pola litre vode. Zapravo, omer omekšivača i vode trebao bi da bude 1:1, pa koliko stavite omekšivača, toliko stavite i vode. Sunđere isecite na dva jednaka dela, pa ih stavite u posudu. Sipajte omekšivač i vodu, pa promešajte i zatvorite posudu.

Sve što bi potom trebalo da uradite jeste da opranu odeću i/ili posteljinu stavite u mašinu za sušenje veša, a zatim ubacite natopljeni sunđer u bubanj da se osuši zajedno s vešom. Najbolja stvar je što iskorišćeni sunđer ponovo možete staviti u posudu i iznova ga koristiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.