U trendu

Trik kao poručen za junsku vrućinu: Samo ubacite ovu 1 stvar u kantu za smeće i smrad će nestati iz kuće

Imate problem s neugodnim mirisima iz kante za smeće? Ovo je trik koji možete isprobati kako biste ih uklonili.

Najgora stvar kod kuće je kad se pojavi neugodan miris koji nikako ne možete ukloniti. Razlozi za to mogu biti razni, bilo da dolazi od kućnih ljubimaca ili iz vaše kante za smeće. Ponekad se taj miris može širiti iz vaše kante za smeće, ali postoji rješenje kako ga držati pod kontrolom, prenosi avaz.ba.

Možete baciti nešto u smeće, poput jaja ili povrća, koje će početi smrdeti nakon nekoliko dana. Možete ga jednostavno iznijeti napolje, ali ako vreća još nije puna, to je pomalo uzaludno. Umesto toga, možete koristiti ovaj trik kako bi vaša kanta uvijek mirisala sveže dok ne dođe vreme da izvadite vreću za smeće.

Možete natopiti vunene ili od neke druge tkanije loptice u eterična ulja i baciti ih u kantu. Obavezno ih stavite ispod vreće za smeće kako se ne bi pomešale sa smećem.

Postoje određeni mirisi eteričnih ulja koji mogu ukloniti specifične neugodne mirise u smeću. Neki imaju i dodatne prednosti. Ulje limunske trave, na primer, prirodno balansira neugodne mirise. Ulje čajevca i ulja citrusa mogu pomoći i u uklanjanju bakterija iz vašeg smeća. Ulje peperminta može odbiti štetočine poput glodara, što je posebno korisno kod otvorenih kanti za smeće.

Kada menjate vreću, bacite i loptice. Ako počnete osećati miris smeća dok se puni, jednostavno ubacite još jednu lopticu i trebala bi eliminisati smrad. Imajte na umu da određena eterična ulja mogu biti štetna za kućne ljubimce.

Ako imate pse koji vole kopati po smeću, najbolje je držati ih podalje od čajevca, peperminta i citrusa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.