Trik koji će vas oduševiti: U zapušen odvod sipajte 1 iznenađujući proizvod iz kupatila i odmah će proraditi

Nije ni sirće ni soda bikarbona

Zapušen odvod na sudoperi, lavabou ili kadi je prava noćna mora. Ne samo da sprečava oticanje vode, već može uzrokovati neprijatan miris.

Usluga vodoinstalatera je skupa, pa se sami pobrinite za taj problem. Nije vam potrebna čak ni skupa hemikalija iz prodavnice, možete da upotrebite ono što imate u kupatilu.

Već znate da u ovom slučaju pomažu soda bikarbona i sirće, ali postoji jedno sredstvo za higijenu koje čini čudo za zapušen odvod. To je prašak za veš. Enzimi koji se nalaze u prašku za pranje veša ne samo da razgrađuju masnoću i ulja u vašoj odeći, već to mogu učiniti i u odvodu. U šerpu od pola litra prokuvale vode dodajte 3 kašike praška za pranje veša – možete i više u zavisnosti od jačine praška i veličine odvoda. Vruća voda će pomoći da se aktivira deterdžent i uklone ukorele masnoće iz odvode. Sipajte u odvod i pustite da mešavina deluje pola sata. Zatim pustite vruću vode da sve ispere.

Ako ne uspe iz prve, ponovite postupak. Možete upotrebiti i ofinger, onaj gornji žičani deo da progurate malo ostatke hrane i masnoća iz odvoda. Odmotajte žicu, pažljivo uvucite u odvod i povlačite gore-dole. Možete izvući prljavštinu i tvrdokorne ostatke koji su sprečavali nesmetan protok vode, piše Najžena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.