Trik koji ćete stalno koristiti ovog leta: Kako da ohladite pivo ili vino za samo 5 minuta

Kako ohladiti pivo za samo nekoliko minuta biće pitanje koje će mnogi ljudi imati ovog leta. Pogledajte neke trikove koji će vam pomoći u tome.

Led, voda i so

Jedna od najefikasnijih metoda je upotreba leda, vode i soli. Za početak, napunite veliku posudu ili kantu ledom i hladnom vodom. Uverite se da ima dovoljno vode da potopite svoje boce ili limenke. Dodajte prstohvat soli u ledenu vodu. So snižava tačku smrzavanja vode i omogućava joj da se ohladi bez pretvaranja u led. Stavite flaše piva ili vina u ledenu slanu vodu. Lagano vrtite boce kako biste pomogli u distribuciji hladne vode i ubrzali proces hlađenja.

Mokar papirni ubrus u zamrzivaču

Još jedna brza metoda uključuje mokri papirni ubrus i zamrzivač. Navlažite papirni ubrus hladnom vodom i umotajte ga oko flaše piva ili vina. Stavite umotano u zamrzivač. Za otprilike pet minuta, kombinacija hladnog zamrzivača i mokrog papirnog ubrusa ozbiljno će ohladiti vaše piće.

Vrtenje u ledenoj vodi

Okretanje flaša u ledenoj vodi takođe može ubrzati proces hlađenja. Napunite veliku posudu ledom i hladnom vodom. Stavite svoje boce u ledenu vodu i brzo ih zavrtite. Ovo pomaže da hladna voda cirkuliše oko boca i brže ih hladi.

So i led u vrećici sa patentnim zatvaračem

Ako nemate veliku posudu, možete koristiti samo torbu sa patentnim zatvaračem. Napunite veliku vreću ledom i malo vode. Dodajte šaku soli u vreću. Stavite bocu u kesu i dobro je zatvorite. Zatim lagano protresite kesu da se hladna voda i so pomešaju oko flaše. Sačekajte pet minuta i vaše piće će se ohladiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.