Trik kojim ćete se oduševiti: Stavite papir za pečenje na zadnju policu frižidera, rešićete problem koji vas godinama muči

U većini domaćinstava papir za pečenje ima samo jednu svrhu – oblaganje plehova i tepsija.

Ipak, postoji 7 sjajnih trikova za upotrebu papira za pečenje koji će ukloniti male smetnje koje niko ne zna kako da popravi i koji će vam učiniti život lakšim.

Obložite police
Postavite papir na najviše police u kuhinji gde se sakuplja prašina i lepi masnoća od kuvanja. Na par meseci ih zamenite i iznenadićete se koliko će prljavštine ostati na njima.

Očistite peglu
Ako vam se pegla ulepila, učinite sledeće: na papir za pečenje pospite so. Kada se pegla ugreje do maksimuma, lagano trljajte dok se ne skine sva prljavština.

Sprečite škripu vrata uz papir za pečenje
Jednostavno istrljajte vrata  koja škripe prilikom zatvaranja i otvaranja, tako ćete se rešiti neprijatnog zvuka. Vosak će obložiti ivice i vrata će se lakše zatvarati i otvarati.

Obložite policu u frižideru
Papir za pečenje je idealan za oblaganje polica i fioka u frižideru. Zaštitićete police ukoliko se nešto prospe. Više nećete morati da brišete ceo frižider, sve što treba da uradite jeste da zamenite papir.

Uglancajte slavine
Papirom za pečenje uglancajte česme da dobiju visoki sjaj! Papir će ukloniti fleke od vode, a vosak će zaštititi česme od nastanka novih fleka.

Sačuvajte baštenski alat
Nakon korišćenja baštenskog alata očistite ga ovim papirom. Osim što ćete lako skinuti ostatke zemlje, vosak će zaštititi metal od rđe.

Očistite pod
Papir za pečenje postavite kao krpu za brisanje poda i obrišite pod na redovan način. Pokupićete svu prljavštinu i uglancati ga voskom koji se nalazi na njemu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.