U trendu

Trik majstora za čišćenje WC šolje i vodokotlića za 10 minuta i manje od 200 dinara (VIDEO)

Kada skinete poklopac vodokotlića u svom WC-u, nemojte se iznenaditi ako vas dočeka velika prljavština. Da, prilikom čišćenja šolje mnogi zaboravljaju da i on mora da se održava kako bi pravilno radio. Bez brige, ako reagujete na vreme, vodokotlić možete sami očistiti uz pomoć sastojaka koje već imate u kući i neće biti potrebe za profesionalnim intervencijama.

Na YouTube kanalu „Uradi sama – Ideje za kreativce“, žena je otkrila trik za čišćenje vodokotlića i WC šolje koji joj je pokazao vodoinstalater.

Za čišćenje vodokotlića

limuntus

boca sa raspršivačem

alkoholno sirće 9%

Na bocu staviti manji levak, pa u njega sipati oko 50 grama limunske kiseline, što je otprilike pola kesice. Zatim sipajte sirće i promešajte sve. Pre upotrebe ovog spreja, skinite poklopac sa vodokotlića.

Poprskajte sve delove vodokotlića, a zatim u vodu koja je unutra sipajte ostatak kesice limuntusa i litar sirćete. Bilo bi dobro da nakon toga ispustite svu vodu iz vodokotlića, a onda sipate vruću. Limunsku kiselinu i sirće ostavite da stoje sat vremena.

Za čišćenje WC šolje

Isprskajte wc šolju ostatkom spreja. Miris ovog spreja nije baš prijatan, pa po želji u njega na početku možete dodati i neko eterično ulje. Kada isprskate celu wc šolju, ostavite da malo odstoji, a onda četkom dobro sve izribajte.  Ako vam se na obodu WC šolje stvara kamenac i pojavljuje se ono ružno crvenilo, možete dodatno naprskati WC papir i zalepiti na obode. Takođe ostaviti da odstoji, pa sunđerom prebrisati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar