U trendu

Trik naših prabaka kako da jabuke ostanu sveže mesecima

Kao i drugo voće, jabuke imaju određeni rok trajanja i mogu se prerano pokvariti bez odgovarajućih metoda skladištenja. Na sreću, možete ih sprečiti da se pokvare nekim savetima i trikovima, piše Exspress.

U 1700-im, ljudi su čuvali jabuke na poseban način kako bi produžili život. Jedan entuzijasta baštovana na Jutjubu otkrio je da ova genijalna metoda održava jabuke sveže mesecima.

Da bi se sačuvala jabuka, ona mora biti „savršena“, bez modrica, posekotina, oštećenja od insekata, a stabljika mora biti neoštećena.

Spakujte jabuke u neku vrstu suvog, prozračnog materijala: piljevinu, zrno, toplotno osušen pesak ili novine.

Čuvajte u hladnoj, tamnoj ostavi, dalje od uskladištenog krompira, jer proizvodi gas koji bi prouzrokovao truljenje jabuka.

Ovo najbolje funkcioniše sa svežim jabukama iz voćnjaka, a ne kupljenim u prodavnici, koje su možda prskane hemikalijama koje utiču na proces zrenja.

Umotavanje jabuka pojedinačno u novine kada ih skladištite pomaže u sprečavanju da jedna loša jabuka uništi druge, jer ako se jedna od njih pokvari, oslobođeni etilen će biti zadržan i neće ometati ostale jabuke oko nje.

Ovim metodom, vaše jabuke bi trebalo da ostanu sveže duže nego što očekujete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar