U trendu

Trik od 50 dinara čini čuda za WC šolju: Sve žute mrlje nestaju za tren, toalet sija kao nov

Kupatila i toaleti su jedno od najprljavijih mesta u svakom domu, a gotovo nijedna WC šolja ne ostaje bez žutih mrlja.

Na sreću, obožavaoci gospođe Hinch podelili su svoje trikove za njihovo uklanjanje kako bi vaše daske na WC šolji ponovo zasijale kao nove.

Gospođa Hinch, čije je pravo ime Sofi Hinčklif (32) dugo je bila omiljena među kolegama entuzijastima čišćenja, s oko 4.5 milion pratilaca na Instagramu. Ona se proslavila pre nekoliko godina raznim kućnim trikovima, a sada su njeni obožavaoci čak pokrenuli posvećene stranice za čišćenje na društvenim mrežama.

Žuta WC šolja

U jednoj takvoj grupi, savetima i trikovima gospođe Hinch Cleaning na Fejsbuku, jedan član je tražio savet: “Kako ukloniti žutilo sa kupatilske daske? Izgleda tako loše i nemam pojma kako da ga se rešim. A ne bih da kupujem novu.”

WC daska je područje koje najviše dolazi u kontakt s ljudima, stoga je važno održavati je čistom i higijenskom. Često izložena mokraći koja ponekad može pasti i na dasku, s vremenom postaje prekrivena gadnim žutim mrljama i neprijatnim dugotrajnim mirisima.

Jeftino rešenje

Na sreću, objava je ubrzo bila puna predloga, a većina ljudi preporučila je kombinacije sirćeta i sode bikarbone kako bi daske WC šolje zablistale kao nove.

“Moja daska je bila tako loša pa sam koristila kombinaciju alkoholnog sirćeta i sode bikarbone kako bih uklonila sve mrlje. Ispao je tako jeftin trik i izgleda kao nova”, otkrila je jedna osoba.

Deleći svoje trikove, Dženis Kolins je napisala: “Koristim pola šoljice sode bikarbone s dovoljno sirćeta da napravim pastu i namažem je preko daske WC šolje, pokrivajući obe strane. Onda sam ga ostavila tako 20 minuta i mekim sunđerom uklonila žute mrlje.”

En Foster se složila i savetovala: “Napravite pastu od sode bikarbone i sirćeta i tako ćete lakše ukloniti mrlje. Obavezno koristite toplu vodu jer će vam to olakšati uklanjanje žutih mrlja“, piše The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.