U trendu

Trik od samo 50 dinara vraća sjaj: Sve žute fleke i uporni kamenac za tren oka nestaju sa WC šolje i kupatila

Poznato je da su kupatila i toaleti jedno od najprljavijih mesta u stanu, a nijedna WC šolja ne ostaje bez žutih fleka.

Gospođa Hinch, dugo je bila omiljena među kolegama entuzijastima čišćenja, s oko 4.5 miliona pratilaca na Instagramu. Ona se proslavila pre nekoliko godina raznim kućnim trikovima, a sada su njeni obožavaoci čak pokrenuli posvećene stranice za čišćenje na društvenim mrežama.

Žuta WC šolja

U jednoj takvoj grupi, savetima i trikovima gospođe Hinch Cleaning na Fejsbuku, jedan član je tražio savet: “Kako ukloniti žutilo sa kupatilske daske? Izgleda tako loše i nemam pojma kako da ga se rešim. A ne bih da kupujem novu.”

WC daska je područje koje najviše dolazi u kontakt s ljudima, stoga je važno održavati je čistom i higijenskom. Često izložena mokraći koja ponekad može pasti i na dasku, s vremenom postaje prekrivena gadnim žutim mrljama i neprijatnim dugotrajnim mirisima.

Jeftino rešenje

Objava je ubrzo bila puna predloga, a većina ljudi preporučila je kombinacije sirćeta i sode bikarbone kako bi daske WC šolje zablistale kao nove, piše The Sun.

“Moja daska je bila tako loša pa sam koristila kombinaciju alkoholnog sirćeta i sode bikarbone kako bih uklonila sve mrlje. Ispao je tako jeftin trik i izgleda kao nova”, otkrila je jedna osoba.

Deleći svoje trikove, Dženis Kolins je napisala: “Koristim pola šoljice sode bikarbone s dovoljno sirćeta da napravim pastu i namažem je preko daske WC šolje, pokrivajući obe strane. Onda sam ga ostavila tako 20 minuta i mekim sunđerom uklonila žute mrlje.”

En Foster se složila i savetovala: “Napravite pastu od sode bikarbone i sirćeta i tako ćete lakše ukloniti mrlje. Obavezno koristite toplu vodu jer će vam to olakšati uklanjanje žutih mrlja“.

(Stil)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Погледај коментаре (1)