U trendu

Trik od stotinak dinara smanjiće vam račun za grejanje

Uz dobru izolaciju kuće ili stana, troškovi grejanja mogu se smanjiti od 15 do 20 posto, kažu stručnjaci koji se bave uvođenjem centralnoga grejanja.

Kad je reč o kući, to prvenstveno znači da je važno postaviti kvalitetnu fasadu, ali i izolaciju u podrumu i na tavanu, kako s te dve strane u kuću ne bi ulazio hladan vazduh.

U višespratnim zgradama s većim brojem stanova korisno je voditi računa o tome da redovno održavamo stolariju, odnosno da zamenimo prozore i vrata koji ne „dihtuju“ kako treba.

Pritom nije nužno da se drvena stolarija zameni za PVC, jer kad je drvo dobro održavano i bez oštećenja, ono će pružati odličnu termoizolaciju.

Naravno, reč je o značajnom trošku, pa ako nemate novca za veće renoviranje, svakako vredi razmisliti o nabavci traka za brtvljenje prozora i vrata, kojima ćete sprečiti da kroz njih ulazi hladan vazduh.

Trake se postavljaju lako pa ne treba da plaćate majstora, ali treba imati na umu da se s vremenom na nekim delovima mogu istrošiti, pa je svake godine dobro proveriti treba li ih zameniti. Ako o tome vodite računa, uz ovaj trik od stotinak dinara računi za grejanje sigurno će biti manji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)