Trik primorskih ugostitelja kako da se odbranite od pčela i osa: Potrebna vam je samo 1 namirnica

Crna kafa je savršeno rešenje protiv osa, pčela preko dana, ali i dosadnih krvopija u večernjim satima. Osim toga, insekti miris dima povezuju s opasnošću i znakom da moraju da se sklone s određenog područja.

A mi vam otkrivamo trik kako da iskoristite ovo saznanje i da ih se rešite – makar nakratko

Uzmite komad aluminijumske folije, oblikujte je kao posudicu i u nju stavite kafu (mlevenu, kakvu inače koristite). Izađite napolje gde želite da boravite i kafu zapalite. U restoranu obično koriste male džezvice i preko kafe samo spuste zapaljeni briket koji dimi i širi miris kafe, ali i „kućna“ varijanta je veoma efikasna.

Umesto sveže kafe možete da koristite i ostatke taloga od ispijene kafe koji ste prethodno osušili na hladnom i tamnom mestu.

Naravno, uvek se nađe i neki poseban uporni primerak koji odbija da vas ostavi na miru, ali primetićete ozbiljnu razliku i moći ćete mirno da provedete vreme napolju.

Za dodatni učinak možete da ubacite i suvi lovorov list koji takođe veoma efikasno odbija insekte kada je zapaljen. Zapravo, neki ljudi pale samo lovorov list – koji može da se pali i u kući.

(Telegraf.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.