U trendu

Trik uz koji će vam odeća u ormaru uvek mirisati fenomenalno, potrebna vam je samo jedna sitnica

Ovaj način je mnogo bolji izbor od kupovnih mirisa za ormare prepunih hemikalija

Svi želimo da nam dom uvek prelepo miriše, ali prašina, miris duvana ili vlaga čine da odeća i stvari u kući poprime neku ne tako prijatnu aromu, a to je teško neutralisati i obično u takvim situacijama pribegavamo hemijskim sredstvima i mirisima.

Zato je ovaj trik sa teglom i pirinčem spas.

Ako želite da neutrališete neprijatne mirise ili sprečite njihovu pojavu, u ormar ili fioke stavite posudicu sa pirinčem u koju ste ukapali omiljeno eterično ulje. Najefikasnije u uklanjanju smrada je ulje limunske trave, a želite li samo da vam ormar suptilno zamiriše, tada posegnite za eteričnim uljem ruzmarina, pitome nane ili lavande.

Evo kako to napraviti:

U teglu stavite kašiku do dve pirinča.

Dodajte deset do 20 kapi omiljenog eteričnog ulja.

Poklopite pa dobro protresite da se ulje ravnomerno rasporedi po zrncima.

Uklonite poklopac pa teglu prekrijte gazom i učvrstite gumicom.

Ovaj način je mnogo bolji izbor od kupovnih mirisa za ormare prepunih hemikalija. Takođe, takvu teglu punjenu mirisnim pirinčem možete staviti i u poneki kutak doma, dnevni boravak ili kupatilo, kako bi prostor uvek prijatno mirisao.

Kada primetite da je miris slabiji, samo ponovo protresite teglu. U zavisnosti od količine vlage u prostoriji, pirinač će ispuštati miris između četiri i šest meseci, prenosi apartmenttherapy.com.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar