U trendu

Trik za čišćenje rerne kakav još niste probali, iskoristite sitnicu koju svi imamo u kući!

S obzirom na učestalost njene primene, rerna je jedan od delova šporeta koji se najčešće prlja. Domaćice prosto ne mogu bez nje, a ono što ostaje posle pripreme mnogima zadaje glavobolje.

Priprema hrane u rerni ostavlja masne tragove i tvrdokorne nečistoće, pa je dobro unapred pripremiti strategiju čišćenja.

Za većinu trikova za čišćenje rerne ste verovatno već čuli, međutim ovaj način čišćenja je nešto drugačiji, pa ćete osim čuvenog rastvora „soda bikarbona i sirće“, upotrebiti i jedan predmet koji svi imaju u kući – metalni novčić!

Potrebno je:

U posudi koja podnosi zagrevanje izmešajte sodu bikarbonu, sirće i vodu. Ovaj rastvor nanesite sunđerom ravnomerno po celoj rerni, uključujući i žice.

Posudu sa ostacima ovog moćnog rastvora stavite u rernu na žicu, zatvorite je i uključite na 100 stepeni. Tako ostavite sat vremena.

Posle tog vremena izribajte rernu sunđerom – dok je topla, nečistoća i masnoće će se mnogo lakše skidati. Međutim, iako veoma moćan, ovaj rastvor neće biti dovoljan za one najtvrdokornije mrlje, pa tu na scenu stupa novčić.

Jednostavno njime sastružite sve nečistoće, pa prebrišite vlažnom krpom i ostavite da se rerna osuši.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.