U trendu

Trik za čist i blistav slavski stolnjak

Ako se nervirate zbog stolnjaka koji nisu uvek savršeno čisti, nema potrebe više za tim. Naime, ovo univerzalno sredstvo koje uklanja gotovo sve fleke bilo da su u pitanju krpe, stoljnjaki ili vaša garedroba je mešavina sastojaka koje imate već u kuhinji. To su: 1 kašika sode bikarbone, 1 kašika limuntusa ili sirćeta, 1 kašika deterdženta za sudove, 2 dcl tople vode. Na mesto gde je fleka nanesite ovaj rastvor i ostavite da odstoji par minuta. Nakon toga istrljajte fleku i ponovite postupak.

Prosuto crveno vino obično izaziva šok, ta fleka stvarno strašno deluje na belom stolnjaku, u trenutku kao da se nikada neće skinuti i kao da ćemo stolnjak morati da bacimo.

Sigurno već znate da se fleke od crvenog vina, naravno, ako odmah reagujete, odlično skidaju belim vinom. Samo ga prospite preko fleke i isperite hladnom vodom. Ukoliko nemate tog trentka belo vino, toplo mleko ima isti efekat. Prosuto belo vino ostavlja žute fleke, rešićete ih se samo vodom, važno je samo da odmah reagujete.

Masne fleke ćete očistiti tako što ćete zamašćena mesta natopiti alkoholom a zatim stolnjak oprati onako kako ga inače perete, obično u mašini. U slučaju da nemate alkohol, koristite belo sirće. Ako ni sirće nemate, pospite fleku brašnom, ono će upiti višak masnoće. Ostavite da odstoji a zatim iščetkajte i operite. Isto kao i brašno deluje krompir, presecite ga na pola, natrljajte na isflekano mesto i ostavite da se osuši. Krompirov skrob će upiti višak masnoće.

Mrlje od čokolade možete skinti tako što ćete pomešati žumance i glicerin. Ostavite da odstoji a zatim isperite topom vodom. Ako nemate glicerin ni jaja tog trenutka, prva pomoć je da na fleku pustite jak mlaz vrele vode.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar