U trendu

Trik za nikad bujnije cveće: Za najlepši balkon potreban vam je samo jedan sastojak

Svaka biljka zahteva posebnu pažnju i negu, pa zaljubljenici u cveće traže načine kako da održe svoje biljke zdrave i bujne tokom cele godine, a posebno kada grane sunce.

Iako to niko ne bi očekivao, u nezi biljaka i cveća ističe se jedan proizvod kao super oružje za bujanje i cvetanje, a reč je o ricinusovom ulju. Ricinusovo ulje, koje smo svi kao deca pili zbog vitamina D, potom važan sastojak kozmetičkih preparata, sad nalazi primenu i u očuvanju zdravlja i lepote biljaka. Ako još niste probali ovaj trik, proleće je pravo vreme za to jer će vas rezultati oduševiti.

U pitanju je prirodni sastojak, a receptura je sledeća – dodajte kašičicu ricinusovog ulja u litar i po vode sobne temperature, dobro promućkajte smesu i zatim je koriste za zalivanje biljaka. Najvažnije je da dobro izmešate ulje s vodom kako bi se izbeglo oštećenje korena biljke. Prema preporukama zaljubljenika u cveće, ukoliko je reč o biljci koja cveta samo jednom godišnje, mešavinu bi trebalo da koristite jednom godišnje. Ukoliko vaša biljka cveta tokom cele godine, preporuka je da koristite rastvor jednom mesečno kako bi se održao njen bujan izgled, prenosi Sensa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.