U trendu

Trik za pranje prozora oduševio domaćice širom sveta: Uz 1 neočekivani sastojak stakla će zablistati

Iako se alkoholno sirće često pominje kao sredstvo za čišćenje, sledbenici popularne britanske „kraljice čišćenja“ gospođe Hinč na društvenim mrežama sve više piše o crnom čaju, za koji tvrde da daje bolje i brže rezultate čišćenja od sirćeta.

Kažu da je posebno efikasan u pranju prozora, a to je zbog sastava ovog pića, tačnije taninske kiseline, koja može da „razbije“ i najtvrdokornije naslage masnoće i prljavštine, dok ih mnogi proizvodi samo razmažu po staklu.

Prema njenim pratiocima, najbolje je čistiti prozore i stakla crnim čajem i novinama, a u jednom komentaru su detaljno objasnili ceo proces:

– Započnite čišćenje uklanjanjem prašine sa okvira prozora usisivačem ili krpom. Isto uradite sa zebra zavesama ili venecijanerima, a ako imate zavese, skinite ih i operite pre čišćenja. U dva decilitra vrele vode stavite dve kesice crnog čaja i ostavite da se ohladi, a zatim tečnost sipajte u flašu sa raspršivačem. Poprskajte čaj po celoj površini stakla ili prozora, pa sve prebrišite zgužvanim novinama.

Kako kažu, rezultati su toliko sjajni da će domaćice zauvek zaboraviti na kupovna sredstva, piše Telegraf.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.