U trendu

Trik za sjajno i čisto ogledalo na kojem ne ostaju mrlje od vode: Oduševićete se (video)

Nema lošijeg osećaja nego kada nakon temeljnog čišćenja stana sutradan shvatite da uopšte ne izgleda bolje. Najviše ‘stradaju’ staklene površine i ogledala, na kojima se vidi svaka tačkica nečistoće. Srećom, eksperti za čišćenje podelili su trik kojim održavaju svoja ogledala čistima.

Džimi i Laura Astuces, poznati na Instagramu kao @jimmy_decom, redovno dele kućne trikove sa svojih 319 hiljada pratilaca. U  jednom od njihovih nedavnih videa, Laura je podelila kako svoja ogledala čini ‘vodootpornim’ pomoću krompira.

– Trik koji vam olakšava život – napisala je.

U videu se vidi kako Laura seče beli krompir na pola, pre nego što njime protrlja ogledalo. Zatim uklanja sve ostatke krompira krpom od mikrovlakana. Na kraju pokazuje kako ovaj trik zapravo deluje – prosipa čašu vode koja odmah sklizne s ogledala.

Pratiocima se jako dopao ovaj brzi i jednostavni trik, a video je dobio više od 89 hiljada lajkova.

Ipak, bilo je i onih kojima ovaj trik nije ‘legao’, pa je jedan pratilac napisao: ‘Žao mi je, ali s obzirom da ljudi gladuju, ne mogu da koristim hranu za čišćenje.’

Drugi je rekao: ‘Ali kako neko ovako nešto uopšte otkrije?’

– Nemoj se igrati s hranom! – dodao je treći.

Jedan pratilac je podelio svoj prijedlog, napisavši: ‘Sapun deluje dobro i protiv zamagljivanja ogledala! Nema potrebe za korištenjem jadnog krompira koji nije ništa kriv.’

– Ili još ekonomičnije/ekološki prihvatljivije, voda u kojoj se kuvao krompir deluje jednako dobro – dodala je jedna korisnica, prenosi britanski Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar