U trendu

Trik za smrdljive tepihe: Zamirisaće predivno bez pranja, uz pomoć samo 4 namirnice iz kuhinje

Prijatna atmosfera našeg doma usko je povezana sa prijatnim mirisima koji nas dočekaju pri ulasku. Međutim, tepisi, bez obzira koliko pažljivo održavamo svoj dom, na kraju mogu postati ispunjeni neprijatnim mirisima. Zato koristite ovaj DIY trik za mirisne tepihe!

Mnogi od nas se pitaju kako da uklone ove smetnje na efikasan i prirodan način, bez upotrebe agresivnih sredstava za čišćenje i hemikalija. Dakle, kako ukloniti – neprijatne mirise.

Na sreću, postoji jednostavno, pristupačno i ekološki prihvatljivo rešenje koje će vratiti svežinu vašem tepihu i ispuniti vaš dom prirodnim mirisom.

Neprijatni mirisi u tepisima se neizbežno javljaju zbog svakodnevnih faktora kao što su prašina, kućni ljubimci i opšte habanje. Međutim, nema potrebe da pribegavate skupim sredstvima za čišćenje punim hemikalija, jer možete stvoriti efikasnu prirodnu mešavinu samo od sastojaka koje imate u kuhinji.

Kako možete napraviti sopstvenu mešavinu za osvežavanje tepiha bez pranja?

Potrebno vam je

cimet
karanfilić
prašak za pecivo
lavanda

U činiji pomešajte kašičicu cimeta, kašičicu mlevenih karanfilića, tri kašike sode bikarbone i kašičicu sušene lavande. Ovi začini ne samo da će ukloniti neprijatne mirise, već će i danima ostaviti da vaš dom prijatno miriše.

Proces je jednostavan. Smesu ravnomerno pospite po tepihu tako da pokrije celu površinu. Ostavite smešu da deluje oko pola sata. U međuvremenu se mirisi upijaju, a u međuvremenu možete da radite i druge kućne poslove. Nakon što vreme prođe, jednostavno usisajte tepih, prenosi Citymagazine.si.

Rezultat?

Vaš tepih neće biti samo bez neprijatnih mirisa, već će vaš dom ispuniti svežim mirisom koji će stvoriti prijatnu i domaću atmosferu.

Osim što je izuzetno efikasno, ovo prirodno rešenje je takođe pristupačna i ekološki prihvatljiva alternativa komercijalnim sredstvima za čišćenje. Ne samo da ćete se osloboditi neprijatnih mirisa, već ćete se osloboditi i brige oko izlaganja svog doma hemikalijama. Koristeći prirodne sastojke, održavaćete svoj dom čistim na održiv i zdrav način.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар