U trendu

Trik za uklanjanje belih mrlja sa nameštaja: Nikad ne biste pomislili da ova namirnica može da pomogne

Na drvenim stolovima često se mogu stvoriti okrugli, beli, vodeni tragovi od čaša, a to može biti vrlo problematično ukloniti. Iako mnogi misle da ih se nemoguće rešiti jednom kada se utisnu u drvo, to nije tako. Postoji nekoliko proizvoda i predmeta koje sigurno imate kod kuće, a mogli bi u potpunosti ukloniti mrlje, piše Express.

Majonez

Prema rečima stručnjaka, majonez je najlakši način da uklonite mrlju od vode. Da biste to učinili, dodajte malu količinu na krpicu od mikrovlakana i utrljajte ga u mrlju. Ostavite da odstoji nekoliko sati s papirnatim ubrusom na vrhu. Ulje u majonezu pomaže da se istisne vlaga u papirnati ubrus i sa samog stola. Proverite mrlju nakon nekoliko sati i ako nestane, majonez možete ukloniti, a sto ispolirati krpom. Ako nije uspelo ponovite postupak, ali ostavite majonez da odstoji preko noći.

Pasta za zube

Pasta za zube ima mnogo namena u domu, a vrlo je efikasna i u uklanjanju vodenih tragova s drvenog stola. Međutim, korišćenje paste za zube za uklanjanje ovih mrlja zahteva određenu vrstu paste. Naime, ona mora biti bela, ali ne ona za izbeljivanje zuba, jer bi to moglo promeniti boju drva. Mrlje ćete ukloniti tako što ćete utapkati obilnu količinu odobrene paste na krpu pre nego što je stavite na mrlju. Zatim ju uklonite vlažnom krpom i pustite da se osuši, a onda ispolirajte sredstvom za poliranje nameštaja. Ako ovo ne uspe, pomešajte jednake delove paste za zube sa sodom bikarbonom i ponovite postupak, jer je to još jača smesa.

Pegla

Ova metoda najbolja je za mrlje koje su još vlažne i koje su se tek pojavile, jer toplina pegle može pomoći pri isparavanju vlage. Kako biste uklonili mrlju, uklonite vodu iz pegle i podesite je na nisku temperaturu. Dok se greje, stavite čistu običnu krpu preko mrlje. Zatim lagano stavite peglu na vrh tkanine. Nakon nekoliko sekundi proverite vodene tragove da vidite jesu li nestali. Ako nije uspelo, nastavite da ponavljate dok mrlje ne nestanu. Stručnjaci preporučuju korišćenje obične, jednobojne krpu umesto one s uzorkom, kako bi se sprečilo prenošenje na površinu. U kombinaciji s peglom možete koristiti i vazelin jer ulje u njemu pomaže u uklanjanju belih vodenih mrlja. Sve što treba da uradite je da nanesete vazelin i ispeglate ga krpom preko mrlja. Ostavite ga da odstoji preko noći, a zatim ga ujutro samo obrišite čistom krpom, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar