U trendu

Trik za uređenje spavaće sobe: Ne košta ništa, a razlika je ogromna

Želite da promenite svoju spavaću sobu, ali nemate budžet za to? Nema problema, imamo odlično rešenje, odnosno tri. Dizajnerka enterijera i stilistkinja Džoana Laven pokazala je na primeru sopstvene spavaće sobe kako u samo par poteza transformisati spavaću sobu. Reč je o vrlo jednostavnom potezu koji će činiti veliku razliku.

Naime, način na koji ređate jastuke na krevetu, osim što će spavaćoj sobi dati nov izgled, pokazaće i koji stil negujete. Prije nego li krenete u ovu akciju trebate pripaziti na dvije stvari, upozorava dizajnerka. – Vodite računa o svom stilu i estetici i o tome koliko vremena ujutru imate na raspolaganju – kaže Laven.

Prvi stil koji predlaže je minimalistički i rezervisan je za one koji ujutru nemaju puno vremena. „Ovo je moj lični stil i najčešći izbor. Krećem od većih jastuka na dnu, a na njih slažem manje. Dovoljno je imati tri jastuka, ali možete ih staviti i više. Takav izgled vrlo je elegantan. Bitna stavka je izbor posteljine. Najbolja je ona bez uzoraka u kontrastnim bojama za stvaranje dinamike.“ objašnjava stilistkinja.

Drugi stil je klasičan, s povišenim donjim jastucima. Ovakvim slaganjem postiže se utisak glamuroznosti. Jastuci su iste širine, ali različite visine, zbog načina slaganja, čime se postiže slojevitost.

Treći stil rezervisan je za ljubitelje slojeva i tekstura u spavaćoj sobi. Ovaj stil podrazumeva dodavanje još jastuka kako bi se stvorila prijatna atmosfera. Najbolje se držati monohromatske kombinacije boja, a ako vam se to čini dosadno, možete dodati različite teksture kako bi krevet izgledao atraktivnije. Možete se poigrati i veličinama i oblicima jastuka za stvaranje dinamike.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)