Trik za vlasnike pasa i mačaka: Uklonite dlake ljubimaca s tepiha i kauča bez usisivača

Vlasnici kućnih ljubimaca znaju koliko mukotrpno može biti svakodnevno održavanje kauča i tepiha u prostorijama gde borave životinje. Usisivač je najbolje rešenje, ali postoje i drugi odlični načini kako se rešiti dlaka vaših ljubimaca, piše Klixba.

Koristite gumenu rukavicu

Za ovaj savet potreban vam je samo jedan kućni predmet koji svako već ima u kuhinji, a to je gumena rukavica. Navucite gumenu rukavicu, lagano je navlažite vodom i zatim njome pređite preko površine svog kauča.

Ovaj trik takođe funkcioniše s gumenom krpom ili samo vlažnim sunđerom, samo pazite da trljate u različitim smerovima kako biste pokupili sve dlačice i ne koristite previše tečnosti kako bi se kauč i tepih što brže osušili.

Očistite ga valjkom za dlake

Osim što lako uklanja dlake kućnih ljubimaca s vaše odeće, valjak za dlačice jednako dobro funkcioniše i na tapeciranom nameštaju i tepisima. Ova metoda je laka, a potrebno je valjkom preći preko kauča.

Valjci za dlačice obično su efikasniji u uklanjanju dlaka na većim površinama kao što su jastuci za sedište i naslona kauča zbog njihovo čvršćeg dizajna. Ako pri ruci nemate valjak za dlačice, to možete učiniti i lepljivom trakom za sličan učinak, ali to može oštetiti kauč, stoga budite pažljivi.

Iskoristite svoje stare čarape

Umesto da bacate stare čarape, pretvorite ih u praktičan alat za čišćenje. Ako malo nakvasite sportsku čarapu, okrenete je naopako i zatim stavite preko ruke, možete pokupiti životinjsku dlaku s neželjenih površina. Sportske čarape su bolje od normalnih čarapa jer su deblje. Opet, ne preterujete s količinom vode, jer ne želite da završite s mokrim nameštajem ili tepihom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.