U trendu

Trik zlata vredan: Evo kako da vam sveže cveće iz buketa potraje i do godinu dana!

Dom je uvek lepši kada se ukrasi svežim cvećem. Međutim, to nije uvek moguće, pogotovo tokom hladnih dana kada nema mnogo biljaka, a ako ih i nađete sigurno neće uspeti dugo da prežive u vašem domu. Vrlo brzo će uvenuti i osušiti se.

Ako želite da sprečite proces propadanja vašeg omiljenog cveća, ne smete da ga dugo držite u vodi, već je bolje da ga što pre prebacite u ambalažu napunjenu uljem.

Pogledajte i kako:

@motherhenshomestead

For my flower lovers. The trick to long lasting beautiful flowers is…. Baby oil! They will last for a year like this 🙌🏼 #growthings #gardener #flowerpower #cottagecore #cottagecoreaesthetic

♬ original sound – Brandi Rondinelli

Sve što vam je potrebno jeste prazna flaša i bebi ulje. Ukoliko nemate bebi ulje možete ga zameniti mineralnim ili parafinskim uljem. Uspite ulje u flašu, a onda u nju dodajte cveće po izboru. Čvrsto zatvorite flašu i stavite je na odgovarajuće mesto u dnevnoj ili spavaćoj sobi.

Ovako sačuvano cveće može da traje i do godinu dana. Izgleda jednako lepo kao i buket i cveće iz saksije. Sigurno će divno dekorisati vaš dom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar