U trendu

Trikovi hotelskih sobarica: Tajna brisanja prašine krije se u jednoj stvari!

Pre čišćenja, sklonite sve stvari s poda i drugih površina. U kupatilu sklonite sklonite stvari iz kade, s umivaonika i sve peškire s poda kako nakon brisanja ne bi ostajali tragovi.

Izaberite pravu krpu
Tajna čišćenja prašine je u efikasnoj krpi za čišćenje. Ako nemate krpu mikrofibera, upotrebite onu od 100 postotnog pamuka – poput stare jastučnice ili stare majice i lagano je nakvasite. Svakako izbegavajte upotrebu krpa od poliestera – one mogu stvoriti više prašine.

Ne zaboravite na zavese
Čestice prašine skupljaju se s vremenom i na zavesama. Prilikom čišćenja, skinite zavese i stavite na pod. Udarajte je peškirom i kasnije usisavajte pod.

Usisavajte pri brisanja 
Pre nego što mokrom krpom prolazite pod, obavezno usisavačem pokupite sve mrvice i zalutalu prašinu.

Kupatilo se čisti poslednje
Najbolje je čišćenje početi u spavaćoj sobi, a ne u kupatilu kako biste minimalizirali prenos bakterija.

Ostavite sredstva za čišćenje da deluju
Pošpricajte pločice i tuš kabinu sredstvom za skidanje kamenca i ostavite da deluje nekoliko minuta. Iskoristite to vreme za čišćenje drugih površina.

Najbolje sredstvo za čišćenje imate u kuhinji 
Sirće i voda odlični su za čišćenje površina, pogotovo ako su vam ostale mrljice od sredstava za čišćenje koje ste prethodno koristili. Pomešajte sirće i vodu u odnosu 1:3 u boci s raspršivačem i rešite se mrlja u kupatilu.

Uvek pri ruci imajte četkicu za zube
Imajte uvek jednu četkicu za zube koju ćete koristiti za čišćenje kako bi došli do nedostupnih površina.

Držite sva sredstva i pomagala za čišćenje na okupu
U jednu kantu stavite sva sredstva, četkice i krpe koje koristite kod čišćenja. Tako ćete uštedeti vreme prilikom traženja i prebacivanja jedne po jedne stvari na mesto koje čistite, piše House Beautiful.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.