U trendu

Trikovi koji uvek pale: Uz ova 3 vaši peškiri povratiće snežnu belinu i svežinu, blistaće kao novi

Beli peškiri vremenom mogu poprimiti sivu boju i izgubiti onu početnu svežinu koju su imali kada ste ih kupili.

Odjednom, zauzimaju slavnu titulu najgoreg predmeta koji će potom završiti u najdubljoj, retko gledanoj polici vašeg ormara. Ali, nemojte prebrzo odustati!

Uz ove jednostavne savete, možete im vratiti belinu koja će vas sigurno navesti na vraćanje otpisanih peškira na vidno mesto u ormaru,

Soda bikarbona

Dodajte 115 grama sode bikarbone u svako punjenje mašine. Soda bikarbona veže se s mineralima u vodi, tako da se oni ne lepe za vlakna u vašim peškirima. Plus, doprineće većoj efikasnosti vašeg deterdženta.

Sunce i limunov sok

Iskoristite blagodati drevnih izbeljivača – sunce i limunov sok. Dodajte šoljicu limunovog soka u 4 litre vode. Zatim, potopite peškire. Položite mokre peškire na sunce da se prirodno osuše. Sunce takođe dezinfikuje i može pomoći kod čudnih mirisa. Ovako tretirane peškire operite kao i obično.

Bonus metoda

Uzmite 125 mililitra praška za pranje posuđa i 125 grama praška za izbeljivanje bez hlora pa ih potopite u toploj vodi u posudi. Dodajte peškire ili odeću i ostavite da se natapaju preko noći. Zatim operite na uobičajenom programu u mašini, piše Živim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar