U trendu

Trikovi naših baka koje svako treba da zna: Kako sa malo para očistiti celu kuću

Svakodnevno se trudimo da naš dom održavamo čistim i urednim, ali poneke mrlje ili tragovi na nameštaju ili zidu jednostavno se „ne daju“ i nijedan savet niti trik ne daje rezultate u njihovom uklanjanju.

Međutim ponekad nisu potrebna nova rešenja, jer postoji čitav niz starih trikova koje su koristile još bake naših baka, a koji su i više nego efikasni.

Majonez uklanja tragove vode na drvetu

Sigurno ste se susreli sa neprivlačnim prstenovima koji nastaju od čaša koji ostaju na drvenim površinama nameštaja. Sve što vam treba da biste ih uklonili je malo omiljenog namaza sa sendvič. Majonez nanesite na suvu krpu i tretirajte oštećenu površinu. Za nekoliko minuta krug će nestati.

Uklonite rđu sa metalnih dijelova uz pomoć specijalnog sredstva

Malo limunovog soka i svinjske masti će učiniti da rđa s metalnih delova u vašem okruženju nestane. Limunska kiselina u prahu je idealna za pravljenje ovog sredstva, a bukvalno će pojesti rđu.

Krastavac briše tragove ogrebotina sa zidova

Osim za vašu omiljenu salatu, krastavac možete iskoristiti i da uklonite sitne tragove ogrebotina na zidovima u vašem domu. Tragovi koje često naprave nasloni stolica nestaju poput magije uz pomoć kore krastavca.

Kombinacija soli i limuna protiv masnoće

Čarobni trik koji će vam pomoći da se brzo i lako rešite tragova zagorele masnoće koja prekriva vaš šporet i mikrotalasnu dolazi u vidu kombinaciju soli i limuna. So deluje kao abrazivno sredstvo, a limunska kiselina pomaže u razlaganju čestica masnoće.

Masnoću s tepiha očistite uz pomoć soli i alkohola

Nije potrebno tepih nositi na hemijsko čišćenje nakon što ste uočili mrlje na njemu. Umesto toga napravite sredstvo koji uključuje jednu četvrtinu soli i tri četvrtine alkohola i nanesite na masni deo. Smesa treba da bude gusta i da se obilno nanese na mrlju, prenosi Jutarnji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar