U trendu

Trikovi za pranje kade i tuš-kabine: Biće besprekorno čisto uz samo 2 sastojka (video)

Tiktok zvezda koju mnogi nazivaju stručnjakom za čišćenje i održavanje kuće Karolina Mekauli podelila je na toj društvenoj mreži nekoliko odličnih saveta za sve one kojima je čišćenje tuša i tuš-kabine naporno; nećete izgubiti mnogo vremena, a rezultat će biti blistavo čiste površine.

@carolina.mccauley

⭐️ 3 Shower Cleaning Hacks ✨🍃 #cleaninghacks #homehacks #cleaningtips #homehackswithcarolina

♬ original sound – Sickickmusic

Za jednostavno čišćenje koje možete obavljati svakodnevno, Karolina savetuje da tuš i tuš-kabinu ili kadu prebrišete sunđerom i mešavinom deterdženta za posuđe i sirćeta, u razmeri 50:50.

Naime, deterdžent za sudove je izvrstan za čišćenje tuševa i kada jer razgrađuje skoro svu prljavštinu, a u kombinaciji sa sirćetom njime možete prebrisati sve delove kupatila: od pločica, preko baterija i vrata.

Za dubinsko čišćenje Mekauli najpre savetuje da operete dno kade, odnosno pod tuš-kabine, za koju je najbolje koristiti četku ili krpu za ribanje poda s dugom drškom da se ne morate saginjati ili biti na kolenima.

– Prvo otvorite vodu da sve nakvasite pa sipajte mešavinu deterdženta za sudove i sirćeta po podu i operite četkom za ribanje poda – rekla je.

Deterdžent za sudove, kaže, počinje da deluje odmah tako da nema potrebe da ga pustite da odstoji; samo uključite tuš kako biste ga dobro isprali.

Karolina inače savetuje da se kada ili tuš kabina čiste dva do tri puta nedeljno, a za povremeno dubinsko čišćenje predlaže korišćenje parnog čistača koji obično ima i dugačku ručku, pa ćete bez problema dosegnuti i plafon i vrh vrata tuš-kabine.

– Samo unutra sipajte deterdžent za sudove i pustite da ovaj mali aparat umesto vas obavi ostalo – rekla je, a prenosi The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar