U trendu

Trikovi za temeljno čišćenje kuće: Sve će biti čisto i uredno bez mnogo muke

Postoji nekoliko korisnih trikova koji vam mogu pomoći da završite čišćenje kuće brže i bez muke, ostavljajući sve čisto i uredno kao što ste navikli.

Tapacirani nameštaj se može osvežiti votkom. Sipajte votku u flašu, poprskajte komade nameštaja, sačekajte petnaestak minuta i nežno obrišite magičnom krpom ili nekom sličnom mekšom krpom. Komplet će biti osvežen bolje nego da ste proveli sate ribajući ga.

Male plastične igračke i kockice se mogu prati u mašini za pranje sudova, samo je važno da ih prvo stavite u delikatne kese za veš, kako se ne bi zaglavile.

Ako koristite mikrotalasnu, znate koliko je naporan posao ribati je. Probajte ovo: iscedite limun u plitku činiju do pola napunjenu vodom, stavite u mikrotalasnu pećnicu na tri minuta, a zatim je isključite i ostavite tamo još najmanje pet minuta. Ovo bi trebalo da „omekša“ sve zapečene komadiće hrane i masnoće.

Stare čarape

Starim čarapama možete da obrišete i prašinu sa osetljivih delova nameštaja. Stavite čarapu na šaku, poprskajte malo spreja protiv prašine ili je navlažite vodom. Lakše je obrisati prašinu rukom, a lakše ćete doći do svih uglova koje možete preskočiti kada prašinu obrišete krpom.

Ako imate dete, ili ste prošli kroz fazu opsednutosti nalepnicama, ili zadovoljstvo tek dolazi. Ukoliko nalepnice završe na kuhinjskim elementima, vratima prostorija, pločicama u kupatilu ili nekom sličnom mestu koje nije predviđeno za nalepnice, najlakše ćete ih ukloniti ako ih minut-dva zagrejete fenom. Lepak će se olabaviti zahvaljujući toploti, tako da ćete moći da uklonite nalepnicu bez ikakvih posledica.

Tuš kabina

Najjednostavniji način da tuš kabinu uvek održavate čistom je da stavite malo tečnog sapuna na krpu svaki put kada se tuširate i dok čekate da regenerator za kosu obavi svoj posao, brzo prebrišite kabinu i pločice.

Isperite toplom vodom i – gotovo. A ako imate živaca, nakon tuširanja obrišite staklene delove kabine peškirom ili truleks krpom. Kada se naviknete, nećete morati da trošite toliko vremena na ribanje kamenca i ostataka sapuna koji se nakupljaju na kabini.

Efikasan način da osvežite tepih je da ga pospete sodom bikarbonom i ostavite da odstoji deset do petnaest minuta, a zatim ga dobro usisajte. Izgledaće kao da ste ga oprali, a mirisi koji su se možda uvukli u tepih, na primer od kuvanja, nestaće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar