U trendu

Tuš kabina zasijaće kao nikad pre: Očistite kamenac jednim prirodnim sastojkom

Ako u kupatilu imate tuš kabinu znate da se po staklu posle svakog tuširanja stvaraju ostaci kamenca kao posledica tvrde vode. U čišćenju tih ostataka sapuna koje mogu trajno da oštete staklo niko ne uživa, ali vrata treba očistiti čim primetite da ‘magla’ počinje da se pojavljuje. Ako ne želite da koristite jaka hemijska sredstva, tuš kabinu možete očistiti veoma efikasno s nekoliko sastojaka koje već imate u kući.

Pomešajte destilovano alkoholno sirće s destilovanom vodom u odnosu 3 prema 1, stavite u posudu u mikrotalasnu pećnicu na 60 sekundi.

Nakon što se tečnost ohladi, sipajte je u bocu s raspršivačem. Ako želite da izbegnete opori miris sirćeta, dodajte u mešavinu nekoliko kapi esencijalnog ulja.

Na staklo tuš kabine nanesite sloj rastvora, ravnomerno pokrivajući celu površinu. Ostavite da odstoji od tri do pet minuta. Odozgo prema dole obrišite staklo krpom od mikrovlakana.

Nakon toga, možete krpom još i ispolirati preostale mrlje. Ostavite vrata otvorena kako biste bili sigurni da preostala vlaga isparava s površine stakla, savetuje Real Simple.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.