U trendu

Tvrdi da je ovo „smrt“ za fleke na WC šolji: ‘To mi je bio najbolji potez‘ (VIDEO)

Održavanje kupatila, posebno WC šolje je nekada noćna mora. A, ako se još suočite s tvrdokornim mrljama kamenca u svojoj WC šolji, znate da vas čeka teška bitka.

Srećom, postoji niz metoda koje možete primeniti na WC šolji, zavisno o navikama, željenom rezultatu i alatima koje imate pri ruci. Onima koji je ekologija visoko na listi prioriteta odlučiće se za prirodna sredstva poput sirćeta, limuna i soli, pa čak i belog luka, a neki bi radije jača, specijalizovana komercijalna sredstva za čišćenje.

Na koji način, dakle, ukloniti te žute naslage? U ovakvoj situaciji posezanje za kamenom koji se koristi za pete može se pokazati najboljim potezom. Reč je o sto posto prirodnoj šupljoj i spužvastoj steni vulkanskog porekla. Ovaj kamen je najpoznatiji po tome što se često koristi za uklanjanje zadebljanje kože na petama, ali može poslužiti i za druge namene, prenosi jutarnji.hr.

Takođe, zahvaljujući svojim prirodnim abrazivnim svojstvima može se koristiti i za uklanjanje žutih fleka s WC školjke. Bitno je samo nežno oribate mokrim kamenom po naslagama kamenca, ali bez snažnog grebanja i pritisaka, jer to može dovesti do oštećenja porculanske WC školjke.

Ovaj kamen je daleko jeftiniji od ostalih sredstava, a na društvenim se mrežama može videti da je ova metoda obećavajuća. Tako je jedan YouTuber pokazao kako je očistio ne samo WC školjku nego i lavabo, gde su bile fleke od boje za kosu.

Uostalom, pogledajte njegovo iskustvo:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.