U trendu

Tvrdokorne mrlje na dušeku nestaju za 15 minuta: Recept za ‘čarobno sredstvo’ za čišćenje

Ako ste primetili mrlje na svom dušeku, biće vam drago da saznate jednostavan trik koji je otkrila ekspertkinja za čišćenje Chantel Mila.

Bilo da se radi o soku koje je vaše dete prolilo, mrljama od kreme za samopotamnjivanje ili navici vašeg partnera da jede u krevetu uprkos vašim upozorenjima, ovaj trik će bez napora ukloniti i najtvrdokornije mrlje.

Kako ukloniti mrlje sa dušeka

Šantel je na TikToku podelila video u kome je otkrila recept: „Čarobno sredstvo za uklanjanje mrlja na dušeku koje ćete želeti da isprobate. U zavisnosti od mrlje, možete koristiti 3% ili 5% vodonik peroksida ili vodu u ovoj mešavini!“

Šantel je zatim detaljno opisala proces korak po korak za pravljenje spreja za uklanjanje mrlja kod kuće: „Evo kako da uklonite te tvrdoglave mrlje sa svog dušeka.

Dok je vodonik peroksid efikasan, ako želite da uštedite nešto novca, voda je pogodna alternativa. Chantel preporučuje: „Pomešajte pola šolje vodonik-peroksida ili vode sa jednom kašikom tečnosti za pranje sudova. Poprskajte ovu mešavinu na mrlju, a zatim je pospite sodom bikarbonom. Ostavite da odstoji oko 15 minuta.“

Nakon 15 minuta, potrebno je da obrišete ovu mešavinu i mrlje će nestati, a nakon mešanja rastvora možete koristiti usisivač da uklonite višak.

Tečnost za pranje sudova i soda bikarbona

Ako želite da isprobate ovaj trik, ali nemate sodu bikarbonu ili tečnost za pranje sudova, ne brinite. Ovi artikli su lako dostupni u mnogim supermarketima i uličnim prodavnicama. Sve što vam treba za ovaj trik je kašika tečnosti za pranje sudova i malo sode bikarbone.

Dok tečnost za pranje sudova efikasno uklanja mrlje, soda bikarbona će ostaviti da vaš dušek miriše sveže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.