Tvrdokorne mrlje s kauča nestaće u sekundi: Napravite mešavinu od dva sastojka koja sigurno imate pri ruci

Kauč, fotelja, sofa centralni su komadi nameštaja na kojima provodimo verovatno najviše vremena. Odmaramo, sedimo i družimo se s prijateljima, gledamo TV…Kako je reč o zaista važnim komadima nameštaja, važno je i da i oni budu uredni i čisti, bez mrlja. Ipak, mrlje i nečistoća na ovim mestima su neizbježne, naročito nakon višegodišnjeg korišćenja. Sigurni smo da ste nekada prolili nešto slučajno po kauču, a onda je to bilo jako teško očistiti.

Ali, sada je jedna žena na TikToku otkrila sjajan trik za uklanjanje mrlja s kauča i to uz pomoć jednostavnog sastojka koji sigurno imate kod kuće. Ona je otopila malo praška za pranje veša s lagano kipućom vodom pre nego što je umočila krpu od mikrovlakana, pazeći da ne bude potpuno natopljena. Nakon toga je iscedila krpu i omotala je oko poklopca lonca, a do krpe omotala oko drške poklopca i dobro vezala kako bi se krpa držala, a možete je učvrstiti i gumicom za kosu.

@thehustlinhousewife

Cleaning hack to get your couch freshened up in time for all of the Christmas festivities! This works so well! All you need is a tide pod, microfiber cloth, and pot lid! #cleaninghacks #cleantok #cleaning #cleaningtiktok #clean #couchcleaning #christmascleaning #cleanhome #cleanhometips #cleaningtip #asmr #asmrsounds #asmrcleaning #cleaningasmr #asmrscrubbing #scrubbingasmr #asmrtiktoks

♬ original sound – Fig & Fern

Objasnila je da kauč treba najpre dobro usisati jer to je način da ga se pripremi za efikasno, potpuno čišćenje. Zatim se uzme krpa s presvlakom i izriba tkanina kauča.

– Trebalo bi da pravite pokrete napred-nazad kako biste bili sigurni da je svako područje kauča očišćeno – istakla je i zatim pokazala kako su mrlje brzinski nestale, zahvaljujući ovom triku, a tkanina kauča je postala mirisna i sveža.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.