U trendu

U litar vode razmutite ovu namirnicu i sipajte u saksiju: Biljke će bujati kao od šale

Kako biste na pravi način prihranili biljke, ne morate kupovati skupa sredstva koja sadrže hemikalije, već to možete da uradite na potpuno prirodan način.

Sigurno ste čuli za prirodno đubrivo od kore banane, ljuski jajeta ili od soca od kafe, ali sada vam donosimo jedan novi trik iskusnih baštovana – prihrana želatinom.

Azot je apsolutno neophodan za zdrav rast biljaka. Želatin u prahu je dobar izvor azota koji će pomoći vašoj biljci da raste snažno i razvija zdravo lišće. Ovo je posebno korisno za biljke kao što su slonovo uvo ili biljka monstera, odnosno za one koje su poznate po svojim velikim atraktivnim listovima.

Preporučena doza želatina je da se jedno pakovanje od 7 g želatina rastvori u litru vode. Želatin prvo rastvorite u jednoj šoljici vrele vode, a zatim pomešajte sa tri šolje hladne. Mešajte i sipajte ovaj rastvor direktno na tlo otprilike jednom mesečno.

Želatin u prahu bez ukusa je prirodan i jeftin način za dodavanje azota, fosfora i kalijuma u ​​tlo za kućne biljke. Još jedna njegova prednost jeste to što ne zagađuje i ima vrhunski profil aminokiselina koji pokreće optimalan rast korena i listova. Pošto je želatin prašak sa sporim oslobađanjem, azot takođe može polako da se ispira u tlo kako bi se smanjio rizik od pojave buđi, piše Sensa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar