U trendu

U ovoj prostoriji nikada nemojte sušiti veš: Može da bude opasno

Ako nemate mašinu za sušenje veša, ovi hladniji, kišni dani sigurno vas baš i ne raduju. Mnogi svoju odeću suše gde god stignu, na radijatoru ili na stalku za sušenje, ali stručnjaci upozoravaju da bi trebalo da imate na umu da postoji jedna prostorija u kojoj nikada ne bi trebalo da sušite svoj veš, piše The Sun.

Naime, stručnjaci tvrde da treba izbegavati sušenje rublja u spavaćoj sobi. Mokri veš povećava vlažnost vazduha za 30 posto, povećavajući rizik od poteškoća s disanjem tokom spavanja i ugrožavajući imunološki sistem. Kao rezultat povišenog nivoa vlage, mogla bi da se poveća i šansa za razvoj plesni.

– Držanje vlažnog veša u vašem životnom prostoru ne podstiče samo pojavu plesni i vlage, već može dovesti do respiratornih problema, a mokro rublje takođe može biti i pomalo smrdljivo. Spavaća soba je jedna od prostorija u kojoj provodite najviše vremena, pa s obzirom na potencijalne zdravstvene probleme i probleme s plesni, bilo bi bolje da ga držite podalje – rekli su stručnjaci iz In The Wash-a.

Grinje takođe može da se pojavi u spavaćim sobama jer mokra odeća stvara vlažnu okolinu u kojoj one mogu rasti. Osim toga, ako vlaga ispuni prostoriju može doći do kondenzacije, koja zauzvrat može uzrokovati truljenje drvenih konstrukcija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar