U trendu

U proleće uradite ove 3 stvari sa kućnim biljkama, biće vam veoma zahvalne

Zajedno sa prolećnim čišćenjem stana, trebalo bi srediti i sobne biljke. Pored toga, trebalo bi obradovati ih svežim vazduhom i zracima sunca, koji su im falili tokom zimskih meseci.

Očistite ih:

Kako biste uklonili prašinu, paučinu i drugu nečistoću sa listova, prebrišite ih nežnom krpom ili jednostavno biljku “istuširajte” u kadi. Ovako će listovi obavljati bolje svoju funkciju. Ukoliko je biljka osetljiva i ne bi izdržala pritisak krpe, očistite je peruškom za čišćenje prašine. Možete sipati vodu u raspršivač i na taj način oprati i osvežiti listove. Ne zaboravite na saksiju i na žute naslage koje se stvaraju na rubovima. Uklonite ih vlažnom krpom, a ukoliko su uporne, upotrebite neki oštriji predmet, prenosi Prva.rs.

Pored čišćenja od prljavštine, trebalo bi iseći i uvele i užutele listove i cvetove.

Presadite ih:

Znaćete da je biljka spremna za presađivanje po tome što joj žile vire kroz rupice na dnu saksije, ili su vidljive na površini zemlje. To znači da je biljci neophodo više prostora. Čak i ukoliko vam se čini da saksija nije premala, ako biljku niste presađivali poslednje dve godine, vreme je da to učinite. Sveža zemlja će joj prijati, pa će “živnuti” i izgledati zdravije i lepše. Biljku nemojte dirati ukoliko je trenutno u cvatu.

Premestite ih:

Kao i mi sami, naše kućne biljke su željne sunčevih zraka. Iznesite ih na terasu, kako bi uživale u suncu i svežem vazduhu. Cveću neće smetati ni ako je napolju oblačno ili pada lagana kiša. Biljke unesite samo ukoliko je kiša toliko jaka da ih oštećuje ili ukoliko je vetrovito.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar